Colníci objavili v osobnom aute 4000 kusov pašovaných cigariet

04.03.2013 Michalovce

Michalovce 4. marca (TASR) - Celkovo 4000 pašovaných cigariet objavili colníci v sobotu 2. marca počas kontroly osobného motorového vozidla v meste Michalovce.

Páchateľovi hrozí pre podozrenie zo spáchania trestného činu - porušenie predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru a daňového úniku, trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Spomínané motorové vozidlo kontrolovali colníci v sobotu v Michalovciach na Kyjevskej ulici. "Nasadený služobný pes cvičený na vyhľadávanie tabakových výrobkov ihneď označil zadné dvere a batožinový priestor osobného auta. Za sedadlom spolujazdca sa nachádzalo v igelitovej taške celkovo 4000 kusov cigariet prikrytých textíliou," informoval riaditeľ Colného úradu v Michalovciach Milan Kačurik.

Colníci na mieste zistili, že cigarety nie sú označené slovenskou kontrolnou známkou, ale nadpisom FOR DUTY FREE ONLY. Nelegálna preprava tabakových výrobkov na územie Slovenska tak spôsobila finančný únik na daniach vo výške 574,32 eura. Spomínaným prípadom sa začal zaoberať vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy.

"Od začiatku tohto roka zaistili colníci v Michalovciach už 462.484 kusov cigariet. Finančný únik na cle a daniach prestavuje sumu 62.868,22 eura," uzavrel Kačurik.
 

Vyberte región